2100 Gödöllő, Kossuth L. u. 31-33.
  (20) 397-6644
Szűrés

Sorrend

név szerint
név szerint
ár szerint
ár szerint

Egyszerre megjelenítendő termékek száma

20 db
50 db
100 db
összes

Gyártó

AMD
APACER
APC
APPROX
ASUS
AVERMEDIA
BELDEN
BENQ
BIXOLON
BOOX
CANON
CISCO
CONCEPTRONIC
CSX
D-LINK
DEEPCOOL
DELIGHT
DELOCK
DEVELOP
DREAM MACHINES
DUNE
EATON
ECS
EIZO
ELARI
ELITESCREEN
ENERGYSISTEM
EQUIP
GEMBIRD
GENIUS
GIGABYTE
GOOGLE
HIKVISION
HIKVISION STORAGE
HITACHI
HP
ID-COOLING
INTEL
INTENSO
KEEP OUT
KINGMAX
KINGSTON
LEGRAND
LG
LOGITECH
MANHATTAN
MARVO
MAXWELL
MICROSOFT
MIKROTIK
MINIX
MOBVOI
MODECOM
MSI
NAVILOCK
NEC
NETAC
NETIS
NJOY
NONAME
PHENOM
POLPOS
QNAP
RAMPAGE
SAMSUNG
SANDBERG
SEAGATE
SHARKOON
SILICON POWER
SPIRIT OF GAMER
THRUSTMASTER
TOSHIBA
TP-LINK
TRIPP LITE
TRUST
UBIQUITI
VENZ
VEZ
VIEWSONIC
WAVEMASTER
WESTERN DIGITAL
WOOX
XP-PEN
ZOWIE

Nyomtató javítás

Az egyszerű, 10-20 ezer forintos tintasugaras nyomtatókat köztudottan nem az örökkévalóságig való működésre tervezték. Ezek néhány év használat után általában úgy romlanak el, hogy nem lehet őket gazdaságosan javítani.

Ám egy sokszor tíz ezer forintos üzleti célú tintasugaras nyomtatót vagy egy lézernyomtatót nem szívesen dob ki senki a szemétbe ha ésszerű összegért meg lehet javítani.
Szerencsére ezek a drágább eszközök többnyire eleve úgy vannak tervezve, hogy az üzemszerűen kopó, elhasználódó részeiket, mint például a lézerek dobegysége, rásütő hengere, használt toner tartálya, papírtovábbító egysége cserélhető legyen, és ezekhez nagyrészt van is alkatrész utánpótlás.

Sok nyomtatónak eleve csak egy alapos takarításra van szüksége az újbóli helyes működéshez. A tintasugaras nyomtatók optikai vezető szalagja, papír felvevő görgői szoktak leginkább elkoszolódni. Ezek a karbantartási műveletek igen gyorsan és olcsón elvégezhetőek.

A professzionális vagy üzleti célú nyomtatók javítása már kevésbé olcsó mulatság, de a nyomtatók árához, használati értékéhez képest még bőven a gazdaságos kategóriába sorolhatók.

Adatmentés

Bár napjainkban nagyon sokféle ingyenes és fizetős online tárterület szolgáltatás létezik, és a pendrive-ok, külső tárolók elterjedésével sok egyéb más mentési lehetőség is kínálkozik adataink biztonságban tartására, mégis időnként beüt a mennykő egy váratlan merevlemez hiba vagy egy véletlen HDD, SSD újraparticionálás formájában.

Néhány dokumentumot még csak-csak megír az ember még egyszer, de vannak akiknek teljes családi foótóalbuma veszik el 10 évre visszamenőleg.

Ilyenkor általános jó tanács mindenkinek, hogy ne kezdje el maga megoldani a gondot, mert egy hibás merevlemezről való sikeres adatmentés esélye annak további működtetésével, erőltetésével rohamos mértékben csökken.
Az adatmentés szempontjából egy véletlenül leformázott particiónak sem használ ha az adatterületére valamilyen program odaír ezt-azt.

Cégünknél rendelkezünk a megfelelő adatmentő szoftverekkel, adatmentési technikákkal, csere alkatrészekkel és igen sok tapasztalattal ami elengedhetetlen kelléke a sikernek.

Monitor javítás

Míg egy számítógépnek átlagosan 3-4 év a hasznos élettartama (körülbelül ennyi idő után számít elavultnak), addig egy monitort ennél lényegesen hosszabb időre veszünk. Egy jó monitor sokszor  2, 3 számítógépet is kiszolgál mire menthetetlenné és ezzel együtt elektronikai szemétté válik.

A monitorok legdrágább és legfontosabb része maga az LCD panel. Ez sajnos nem egy tipikusan javítható rész, és ára többnyire majdnem vagy teljesen megegyezik a teljes megjelenítő eszköz árával.

LCD panelt inkább csak hordozható gépekben (laptop) érdemes cserélni, ahol a panel 25-35 ezer forintos ára még mindíg csak töredéke a gép teljes értékének.

A jó hír viszont az, hogy szerencsére ez megy tönkre legritkábban.
A gyakori monitor hibák, úgy mint tápáramkör, tápegység, különféle panelhibák túlnyomó többsége viszont remekül szervizelhető gazdaságosan, így nem működő monitorunknak érdemes adni még egy esélyt.

Laptop és PC javítás

Cégünk és szakembereink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a különféle számítógépek, számítástechnikai eszközök javításának terén.

Legyen szó akár egy összeomlott vagy belassult windowsról vagy egy el nem induló notebookról, teljes bizalommal fordulhat hozzánk.

A javítások költségeiről előzetesen szóbeli, külön kérésre írásbeli árajánlatot adunk ami nagy segítség lehet azoknak a biztosítással rendelkező ügyfeleinknek, akiknek az eszköz javítását vagy cseréjét fedezi a biztosítójuk.

Szükség esetén hivatalos szakvéleménnyel támasztjuk alá a hiba vélhető keletkezésének okát és a javítás szükségességét illetve annak várható költségét.

Alaplap javítás

A számítógépek javításának egyik legnehezebb és legnagyobb szaktudást igénylő része.

A legtöbb asztali gép 10-20 ezer forintos, hiba esetén könnyű szívvel cserélendő alaplapjához képest a hordozható számítógépek (laptop) alaplapjai nem-, vagy csak nagyon nehezen és drágán beszerezhetők. Ezeket mindenképp érdemes és gazdaságos megjavítani.

A két leggyakoribb notebook alaplap hiba a

- tápáramkör meghibásodása,
- chipset ic, videoprocesszor elmelegedése, ami azt jelenti, hogy a beforrasztott chip forrasztása megy tönkre.

Ezeket a többrétegű alaplapokat csak speciális forrasztó egységgel lehet javítani. A legtöbb szerviz nem is rendelkezik ezekkel a méregdrága berendezésekkel.

Sajnos ezeknél az alaplapoknál így sincs 100%-os javíthatósági arány. Néha nem csak a forrasztás hibás, hanem az alaplapon lévő forrasztható fólia is sérült, és ez nem javítható.

Viszont a legtöbb esetben hatásos és további hosszú életű hibátlan működést eredményez egy ilyen BGA forrasztás.

Számítógép- és notebook karbantartás

Kétféle számítógép karbantartást végzünk:

Szoftver karbantartás

Magában foglalja a gépet lassító, esetleg adatvesztést is okozható kártevő szoftverek és reklámprogramok eltávolítását (lásd a vírusirtásról szóló részt), az operációs rendszer frissítését és annak optimalizálását, beállítását.

Harver karbantartás

Gépünk ventilátorai a napi használat során rengeteg port és szálas anyagot (szösz) szednek össze, meggátolva ezzel a levegő szabad áramlását a hőtőbordák között. Ettől gépünk egyes alkatrészei túlmelegednek ami lassulást okoz, bizonyos esetekben pedig akár meghibásodást is. A piszkos hűtőrendszer pedig egyszer s mind hangosabb is, hisz a ventilátoroknak gyorsabban kell forogni, hogy valamennyire hűteni tudják a rendszert.

Hosszú évek alatt a hővezetést biztosítani hivatott hővezető lapkák elöregszenek, a hővezető paszta kiszárad, megint csak túlmelegedés lesz az eredmény.

A hardver karbantartás körébe tartoznak a következő műveletek:

  • Gépek teljes belső tisztítása, portalanítás
  • Hűtőrendszerek szétszedése, tisztítása, ventilátor csapágyak kenése, hibás ventilátorok cseréje
  • Érintkező felületek takarítása preciziós kontakt tisztító anyaggal
  • Hőpaszta cseréje, hővezető lapok cseréje
  • Billentyűzetek nagy nyomású levegővel való kifújása
  • Merevlemez felület ellenőrzés, hibás szektorok keresése
  • Memóriateszt

Vírusírtás

Kinek ne lett volna már vírusos a gépe életében? Még egy tapasztalt internetező, vagy informatikában jártas ember is begyűjt néha egyet-kettőt egy kis figyelmetlenséggel, rossz linkre kattintással.

Alapvető dolog, hogy legyen egy tényleg jó, nem ingyenes próbaverziós, hatékony víruskeresőnk. Mi a Kaspersky termékeket ajánljuk, de persze vannak egyéb jó szoftverek is a piacon.

Viszont azt is tudnunk kell, hogy egyik víruskereső sem 100%-os, mindig vannak olyan túl friss algoritmusok és átverési technikák amit esetleg a szoftverünk még nem tud kezelni. Erre nagyon rossz megoldás a 2 vagy több víruskereső szoftver használata, mert ezek soha nem tudnak együttműködni, gyakorlatilag egymást gátolják.

Másrészt minden víruskereső teljesen vagy részlegesen kikapcsolható. És néha túlzott mohóságunkban, amikor mindenképp ki akarunk próbálni valami letöltött szoftvert, vagy mindenképp meg akarunk nézni valami online filmet, bizony ki is kapcsoljuk.

Sajnos a víruskeresők mindegyike akkor igazán hatékony, amíg a vírusok bejutásának megakadályozásáról van szó. Amikor a gép már vírusos vagy még inkább amikor már nagyon-nagyon vírusos, a legtöbb szoftver már tehetetlen.

Néhányan ilyenkor kezdenek el a weben szoftveres megoldás után keresgélni, de ilyenkor szinte mindig csak újabb, víruskeresőnek álcázott kártevők telepítésével tetézik a problémát.

Egy vírusfertőzött gép esetében mi úgy kezdjük a javítást, hogy az adathordozót egy külön erre a célra tervezett, megfelelő szoftverekkel ellátott gépbe helyezve eltávolítjuk azokat a kártevőket, amiket egy működő rendszer úgymond saját maga alatt képtelen lenne.
Ezután elindítjuk a megmentett rendszert és eltávolítjuk a megmaradt vírusokat, féregprogramokat, reklám programokat és az összes kártevő szoftvert.

Sajnos van még egy szélsőséges eset, amikor már annyira rossz állapotban van az operációs rendszer, hogy nem érdemes megpróbálni vírusirtással helyrehozni, vagy ténylegesen nem is lehet. Ilyenkor a háttértárolóról lementünk minden felhasználói adatot (képet, zenét, dokumentumot vagy amit ügyfelünk kér), és egy új operációs rendszer feltelepítése után ezeket visszamásoljuk a megfelelő helyre.

Windows javítás és telepítés

Bár a windows rendszer, mint napjaink más népszerű operációs rendszerei is, úgy van kitalálva, hogy minimális szaktudás segítségével bárki remekül tudja használni, ez csak addig igaz, míg minden papírforma szerint működik rajta.
Van, hogy ez nem teljesül, nem azt csinálja rendszer amit várnánk, nem is sikerül újratelepíteni mert valamilyen ismeretlen hiba megakadályoz minket ebben.

Szinte minden napra jut egy-két „összeomlott” windowsos, „kékhalálos” gépünk amiknek persze egy része harver hibás is, de sokszor csak egy rossz program, egy hibás driver, vagy egy kártevő szoftver okozza a bajt.

Gyakran rendbe lehet tenni ezeket az operációs rendszereket a gép esetleges javítása után, de olyan is van, hogy tényleg újra kell telepíteni. (Népszerű elnevezéssel „újrahúzni”.)

Aztán amikor újrahúzás után az átlag felhasználó már úgy találná, hogy készen van, akkor jön az igazi aprólékos beállítás, optimalizálás, frissítés, meghajtó programok ellenőrzése és még sok egyéb teendő, hogy friss rendszerünk tényleg egy jól használható és szerethető szoftverré váljon.

Az oldal sütiket használ. További információ